Mogulbloggen

En blogg från Mogul, eller Jocke, eller PerGeorgJoakimLundqvist - vilket man nu vill och behagar - som är glad och lycklig make till Maria samt far till Evelina och Julia. Kan man ha det bättre?

Monday, December 25, 2006

Ljuvliga juledag!


Åh, vilken underbar dag juldagen är!
En del gillar den inte så mycket, vilket jag har svårt att förstå. Vilken dag att smälta julaftonen på (i mer än en bemärkelse)!
Vi hade mina och Marias föräldrar + Maria syster och hennes man och fem barn hos oss över själva afton-dagen och det var riktigt trevligt! Lillebror med nyfunnen fru firade hos hennes klan och kommer över till oss på Annandagsfirande istället.
Till årets julaftonsnyheter och annorlundheter hörde bland annat att vi återigen slog personligt julrekord i levande ljus och marshaller. Ljuslyktor i äppelträdet vid infarten var Marias idé och som alla sådana var den lysande (Falk-poäng!). Annat nytt var att vi introducerade Ris á la Malta med hallonsås som julmatsefterrätt (också extremt lyckat) och att vi aldrig någonsin har haft en större gran! När jag högg den ute i skogen såg den ganska normalstor ut i jämförelse med trettiometerstallarna bredvid, men väl inne i huset fyllde den ut vår redan ganska stora hall helt och hållet. Jättekul! Finaste granen ever!
Aftonen avslutades med Midnattsgudstjänst i kyrkan - 620 personer innebar en ökning med över 100 jämfört med förra årets rekordsiffra. Jättekul att så många väljer att avsluta dagen med att samlas för att tacka Gud för Jesu födelse, som ju allt handlar om och kretsar kring!
Slutligen vill jag och Maria som sitter bredvid önska alla våra vänner en riktigt god fortsättning! Vi är så tacksamma för er och uppskattar er verkligen massor. Tack Gud för er!
Julblessings från Lundqvists

6 Comments:

At 3:49 AM, Blogger Arash Blogg said...

40 nalkas jocke, vad önskas? Bilen eller x-box. Hehe, sen märker jag hur du matchar allt snyggt i grönt, i enlighet med bloggen...:) Du maste ju bata blogga om 40-ars krisen, om du har den eller om den finns. Krisen kanske bara ar som bil smakerna i bilpasen, folk tror det bara...? Gnu fran, Arash med A

 
At 11:45 AM, Anonymous Anonymous said...

Du har ju inte uppdaterat sedan förra året... Det är länge sedan.

 
At 5:55 AM, Blogger Linas said...

även om det inte bloggas om det.. så TACK för en jättetrevlig fest i lördags!

du är lätt den bästa mogulen ever..

 
At 3:57 AM, Blogger rebecka. said...

du? blogg? ja, du är väl ingen vanlig 40-åring precis.

 
At 5:50 AM, Anonymous Anonymous said...

Lever du kvar i julen än?=)
Måste då påpeka att våren har kommit och det för att stanna..så det är nog bäst att du infinner dig i detta!
Glada vårhälsningar i den minst uppdaterade sidan på ng=)...från Madeléne

 
At 1:51 PM, Anonymous Anonymous said...

Dax för en uppdatering kanske...

 

Post a Comment

<< Home